F1: Olasz csapattal jönne vissza a bajnok 1
F1: Olasz csapattal jönne vissza a bajnok 2

F1: Olasz csapattal jönne vissza a bajnok

F1: Olasz csapattal jönne vissza a bajnok 5
F1: Olasz csapattal jönne vissza a bajnok 6
Fotó megosztása:
F1: Olasz csapattal jönne vissza a bajnok 7 Ahogy már a múlt héten írtuk, az elmúlt két évben a Forma-1-es visszatérésre készülő bajnok, Jacques Villeneuve csapattulajdonosként szeretne újra a rajtrácsra kerülni, saját projektje révén ülne autóba.

Azóta az is kiderült azonban, hogy kik is a kanadai pilóta partnerei: Villeneuve a 2011-es idényre való jelentkezését már korábban bejelentett olasz Durangóval szövetkezett. A 39 éves pilóta ismeri a csapatot, hiszen még karrierje kezdetén az olasz Forma-3-ban versenyzett nálunk, két évvel ezelőtt pedig szintén a Durango által felkészített autóval indult az “ázsiai NASCAR”-ban, az azóta megszűnt Speedcar szériában.

“Nagyon remélem, hogy közösen sikerült bejutnunk. Még nem tudjuk, hogy megépül-e az autó, de a csapat központja megvan. Amellett, hogy versenyezne, (Villeneuve) biztosan más téren is hozzájárul a cég működéséhez, szerintem már az utánra is tervez, hogy szögre akasztja a sisakot” – erősítette meg az együttműködés tényét a Durango főnöke, Ivone Pinton a 422race.comnak.