F1: Megint pilótát cserél a sereghajtó 1
F1: Megint pilótát cserél a sereghajtó 2

F1: Megint pilótát cserél a sereghajtó

F1: Megint pilótát cserél a sereghajtó

F1: Megint pilótát cserél a sereghajtó 5
F1: Megint pilótát cserél a sereghajtó 6
Fotó megosztása:
Míg a Silverstone-ban meglepetésszerűen kispadozó Bruno Senna a jövő hétvégén visszaülhet a Hispania autójába, Hockenheimben az indiai Karun Chandhok marad ki, ő adja át a helyét a tesztpilótának, Sakon Yamamotónak.

A hírek szerint Sennát fegyelmi okokból állították félre Nagy-Britanniában, azonban ezúttal tisztán a pénz játszik szerepet: Chandhok szponzorai nem olyan készségesek, mint ígérték, Yamamoto viszont 5 millió eurót vitt a csapathoz.

“Miután Sakon Yamamoto nagyon pozitívan szerepelt Silverstone-ban, a csapat úgy döntött, újabb lehetőséget ad a japán pilótának. Karun Chandhok továbbra is a Hispania Racing, a HRT-család tagja, és valószínűleg néhány későbbi idei futamon újra vezet majd” – állt a sereghajtó közleményében.

“Sok szép emlékem van Hockenheimről, mindig örömmel térek vissza. Azt hiszem, Silverstone-hoz képest versenyképesebbek lehetünk, és megint jó eredményt érhetünk el. A múlt hétvégi futam nagyon izgalmas volt számomra, most, hogy a csapat újabb lehetőséget adott, mindent megteszek majd, hogy bizonyítsam, jól döntöttek” – mondta az újabb versenyhétvégéről Yamamoto.

Senna, Chandhok és Yamamoto mellett a Hispania kötelékébe tartozik az egykori Jaguar- és Red Bull-versenyző, a Honda és a BMW volt tesztpilótája, Christian Klien is.