A Renault nemrég 2012 végéig tartó szerződést kötött Robert Kubicával, azonban a csapat másik versenyzői állásának sorsa nyitott 2011-re. Számos jelölt neve felmerült már: Kimi Räikkönen, Adrian Sutil, Timo Glock, Sebastien Buemi és Nick Heidfeld is esélyes lehet, azonban a csapatfőnök hangsúlyozza, hogy az idén az F1 történetének első oroszaként bemutatkozott újonc, Vitalij Petrov is maradhat, ha megszolgálja.

Petrov ugyan villant már egyszer-kétszer idén, de eddig mindig kikapott Kubicától az időmérőn, és mindössze egyszer sikerült pontot szereznie – a csapat 89 pontjához ő csak hatot tett hozzá. Eric Boullier szerint az idény második felében ennél több kellene már.

“A jövője a saját kezében van. Csalódást nem okozott, ő a legjobb idei újonc. Néha ragyogóan szerepelt, de még ma is hiányzik nála a kiegyensúlyozott, folyamatos teljesítmény. Mindkét autónktól pontok kellenének, nyilván emiatt megindulnak a pletykák a helyével kapcsolatban.”

“De mellette állunk, örülünk, hogy köztünk tudhatjuk, és mindent megteszünk, hogy megtegye az utolsó lépést is afelé, amit mi is szeretnénk tőle” – magyarázta a francia csapatvezető az egyébként komoly milliókat is szállító Petrovról.