Bernie Ecclestone Silverstone-ban hadüzenetet küldött a csapatoknak, kitiltotta a paddockból a reklámlogókat viselő kamionokat. Ennél is fájóbb lehetett az érintettek számára, hogy a vezér kirohanást intézett a csapatok szövetsége ellen is, szerinte a FOTA sosem fog működni és nincs rá szükség.

Úgy tűnik, a csapatok nem veszik fel az Ecclestone által ledobott kesztyűt, a kamionokról szépen levakarták a vitatható hirdetéseket, Martin Whitmarsh FOTA-elnök pedig világossá tette, hogy senki nem fog háborúzni Ecclestone-nal: a kisemberrel közösen, nem ellene akarnak dolgozni.

“Azon dolgozunk, hogy jobbá tegyük az F1-et, ehhez kell a nemzetközi szövetség, az indulók és a kereskedelmi jogok tulajdonosának együttműködése is” – mondta Whitmarsh. “Mindenben nem fogunk egyetérteni, de azt sem hiszem, hogy harcra készülnénk. Megpróbáljuk kitalálni, hogyan tudunk együtt dolgozni.”

“Éppen elég nehéz a csapatokat összefogni. De nagyszerű dolgokat ért el a FOTA, a legújabb cél, hogy a rajongókkal való kapcsolatot kicsit mélyebbé tegyük. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk Bernie-vel a sport jobbá tételén, nem akarunk összekapni vele.”