A Mercedes GP vezérigazgatója, Nick Fry elismeri, hogy a csapat korábban rossz irányba indult, de úgy gondolja, hogy Nico Rosberg silverstone-i harmadik helye bizonyítja, hogy képesek módosítani, és még a 2010-es futamgyőzelem sem kizárt.

Valencia megmutatta, hogy néha túlzásba lehet esni. Olyasmiket szereltünk az autóra, amik nyilvánvalóan nem jöttek be, visszakoznunk kellett, a vége egy kaotikus hétvége lett. Nagyon tudatosan választottuk aztán a vissza az alapokhoz stratégiát, a Valenciában alkalmazott dolgok finomítását, csiszolását.”

“Lehet, hogy az autónk nem a leggyorsabb, de nincs is nagyon lemaradva. Nico dobogója nagy öröm, és jó felvezetése Hockenheimnek” – utalt a két hét múlva következő második hazai versenyre az angol.

Fry hangsúlyozza, hogy a konstruktőri harmadik helyet szeretnék elvenni a Ferraritól és hogy még a futamgyőzelem lehetőségéről sem mondtak le, azonban azt is leszögezi, hogy nem minden áron hajtanak erre.

“A bajnokság harmadik helyéhez dobogókat, győzelmeket kell szereznünk, azt hiszem, még bőven vannak lehetőségeink. Van két nagyszerű pilótánk, a stratégiánk mindig jó, a bokszkiállások a legjobbak közé tartoznak és az autó is egész jó.”

“A cél tehát a harmadik hely, csalódott lennék, ha ez nem sikerülne. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindent eldobunk és nem törődünk a jövő évvel, mert tisztában vagyunk vele, hogy a mostani autónak veleszületett hibái vannak, amiket csak a jövő évi modellnél javíthatunk majd.”