Webber bánja, hogy a Red Bullnál marad 2 Mark Webber győzelemmel állt bosszút a Red Bullon a Brit Nagydíjon, hiába rakták fel a neki szánt új fejlesztésű első vezetőszárnyat Sebastian Vettel autójára, erőből megnyerte a versenyt. A diadal sem feledtette vele azonban a szombaton történteket, az ausztrált nagyon bosszantja a kialakult helyzet.

“Nem is rossz egy második számú pilótától” – mondta rádión a leintés után, majd a hivatalos interjúk után odaszúrt még egyet a csapatnak, kifejtve, hogy nagyon reméli, a silverstone-i csak egyszeri eset volt.

“Abszolút egyedi eset volt a tegnapi, ez volt az első eset, hogy valamiben nagyon nem értettünk egyet” – fogalmazott Webber. “Soha nem írtam volna alá a jövő évre szóló szerződést, ha tudom, hogy így alakulnak a dolgok.”

“Csalódott voltam. Meglátjuk, mi lesz a jövőben, én csinálni fogom, amire képes vagyok és remélem, ez elég lesz. Sok akadállyal szembesültem már pályafutásom során, és szerintem sokat elárul valakiről, hogyan dolgozza fel a csapásokat. Nekem egy kicsit több ilyen jutott, mint másoknak, de ez nem mehet korlátlanul így.”

“Egyértelmű, hogy tegnap nem voltam jól, biztos vagyok benne, hogy holnap érdekes beszélgetések várnak ránk. A mai nap jól alakult számomra, ennyi. A sors igazsága.”

Webber elárulta azt is, hogy a szokásos versenyzői felvonuláson többen is odamentek hozzá, és támogatásukról biztosítva felajánlották első vezetőszárnyukat, amit ő természetesen kedvesen visszautasított. Az ausztrál kiemelte azt is, hogy Vetteltől nem kapott ilyen ajánlatot.

Christian Horner csapatfőnököt is megkérdezték a verseny után arról, hogy mit szól Webber második számú pilótás üzenetéhez, az angol azonban próbálta elkenni a dolgot. “Az ausztrálok gyakran tréfálkoznak” – jelezte Horner, hogy szerinte csak vicc volt a megjegyzés. “Ma nagyszerű munkát végzett, a csapat számára a legfontosabb az eredmény. Próbáljuk mindkét pilótánkat egyformán kezelni, volt egy kis mérgelődés a szárny miatt, de nem múlt rajta semmi.”