Miközben Nico Rosberg harmadik lett a Brit Nagydíjon, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher csak a kilencedik helyen zárt a Mercedesszel. A német nem örült az eredménynek, de magában kereste a hibát.

“Már tegnap elkezdődött, ma csak folytatódott. Legalább a két pont több a semminél, de ennél többet érhettünk volna el” – mondta Schumacher. “A rajtom nem volt különleges, csak egyet léptem előre. Nemcsak az időmérőn, hanem a versenyen is rosszul alakult néhány dolog, különösen a kiállásom után.”

“Hibáztam: tudtam, hogy mennyire fontos az a kör, próbáltam mindent beleadni, de a 14-es kanyarban túl nagy volt a lendület. Kisodródtam, rengeteg időt veszítettem, így Barrichello és Kobayashi mögé kerültem. Ezzel véget is ért a versenyem.”

Schumachernek a verseny végén Adrian Sutillal is meggyűlt a baja. “Próbáltam védekezni, de hiába, túl erős volt. Ráadásul a lágyabb gumik voltak autóján, hihetetlen végsebességet ért el velük, ráadásul egy kicsit el is számoltam, hogy mekkora tempóval érkezik. Már Hockenheimre készülök, sajnos új kasztnit csak Spában kapok.”