F1: Webber kiborult 2 Éleződni látszik a konfliktus a Red Bull pilótái között, a legújabb apró balhé Sebastian Vettel délelőtti balesete miatt pattant ki. A német új fejlesztésű első légterelője, melyből összesen kettő állt a csapat rendelkezésére, eltört, az időmérőre azonban nem egy régit kapott, hanem az elvileg Mark Webbernek szánt másik elemet.

Az ausztrál nem mondta ki ugyan, de úgy érezheti, hogy ezen a döntésen ment el számára a silverstone-i pole. “Azt hiszem, a csapat nagyon elégedett a mai eredménnyel” – mondta csak konkrét vádaskodások helyett Webber, akinek így a régi szárnnyal kellett köröznie.

“Csak egy darab maradt az alkatrészből a délelőtti baleset után” – ismerte el Christian Horner csapatfőnök, majd indokolta a kialakult helyzetet. “Néha nehéz döntéseket kell hozni, a harmadik szabadedzés eredménye és a világbajnoki pozíciók alapján került a másik szárny Vettelhez.”

Vettel szerint nincs szó kivételezésről, egyébként sem számít olyan sokat a szárny. “Nagyon szoros volt ez az edzés” – így Vettel. “A Q1-ben nagyjából egyforma időt mentünk, a Q2-ben szenvedtem, majd a Q3-ban előre kerültem. Nem hinném, hogy annyira egyértelmű lenne ez a szárnydolog.”