Nem egészen úgy alakult Michael Schumacher visszatérése, ahogy azt a hétszeres győztes tervezte. Tavaly Brawn GP néven még világbajnok volt a Mercedes, idén azonban nemhogy győzelmekről, dobogóról sem nagyon álmodhat Schumacher. Őt magát ez nem kedvetleníti el, hiába vonultatnák vissza sokan máris, végigcsinálja, amiért jött.

“A téli tesztek már előrevetítették, hogy nehéz lenne megnyerni a világbajnoki címet” – mondta Schumacher. “Innen, ahol most állunk, többé már nem gondolok az első helyre, teljesen irreális várakozás lenne. Próbálunk annyit tanulni, amennyit csak lehetséges és felkészülni a következő évre, mostantól ez ad számomra motivációt.”

“Csak ismételni tudom, hogy mindenféle helyzetet átéltem már pályafutásom során. Nem kell aggódni, az idei események nem befolyásolnak semmit. Ugyanolyan áldozatos munkát végzek, mint bármikor, az eddigiekkel pedig elégedett vagyok. Megértem, hogy sokan nem azok, de ez nem az én problémám.”

Ross Brawn csapatfőnök is teljes mellszélességgel áll Schumacher mellett. “Régóta ismerem Michaelt” – nyilatkozta Brawn. “Valószínűleg keményebben alakult ez a visszatérés, mint ahogy képzelte, már nem 24 éves és több fiatal, ambíciózus pilótával kell harcolnia. De nem velük vannak gondjai, hanem az autóval, amely nem elég jó.”

“Az is igaz, hogy már nem úgy tekint a Forma-1-re, mint amikor először dolgoztunk együtt. Az egész Mercedes-projekt érdekli, sokkal több dolgot próbál megérteni, nem csak az izgatja, ami a pályán történik. Jobban élvezi a visszatérést, mint azt sokan gondolják.”