F1: Sennát nem rúgták ki 1
F1: Sennát nem rúgták ki 2

F1: Sennát nem rúgták ki

F1: Sennát nem rúgták ki

F1: Sennát nem rúgták ki 7
Silverstone-ban a japán versenyez
F1: Sennát nem rúgták ki 9
F1: Sennát nem rúgták ki 10
Fotó megosztása:
F1: Sennát nem rúgták ki 11 A Silverstone-ban tegnap délután elterjedt pletykák után Hispania csapatfőnöke, Colin Kolles este erősítette meg, hogy a Brit Nagydíj hétvégéjén Bruno Senna helyett a japán tesztpilóta, Sakon Yamamoto versenyez majd.

Az okokról azóta sem a néhai Ayrton Senna unokaöccse, sem a HRT nem nyilatkozott egészen ma délutánig, és a brazil pilóta jövőjét látszólag tisztázó sajtóközleményből sem derült ki sok, a csapat azt állította, hogy egyszerűen “lehetőséget akartak adni” Yamamotónak.

“Bruno Senna helyzetét illetően a csapat szeretné leszögezni, hogy Bruno élvezi a csapat teljes támogatását és továbbra is a HRT egyik hivatalos versenyzője marad, a 2010-es Forma-1-es bajnokság további futamain újra versenyez” – állt a kommünikében.

A paddockban egyébként azt beszélik, hogy Yamamoto az 5 millió eurós szponzori hátterének köszönheti a lehetőséget, kérdés, hogy ha ez tényleg így van, Sennának honnan sikerült ehhez mérhető forrást kerítenie tegnap este óta, ha korábban nem volt képes rá…