Bruno Senna idén mindössze háromszor ért célba a Hispániával, 21.-nél sosem volt jobb az időmérőn, és úgy tűnik, hogy ilyen eredmények mellett elsősorban a pénz beszél, ugyanis a HRT csapatfőnöke, Colin Kolles tegnap este megerősítette, hogy a brazil helyét a Brit Nagydíj hétvégéjén az egykori Spyker-versenyzőnek, az idén eddig tesztpilótaként dolgozó Sakon Yamamotónak adják.

Silverstone-ban a japán versenyez

Silverstone-ban a japán versenyez

Silverstone-ban a japán versenyez


Azt egyelőre nem tudni, hogy a néhai Ayrton Senna unokaöccse visszaülhet-e még az autóba, azonban két napja még azt nyilatkozta a Reuters tudósítójának, hogy 2011-re is a Hispania jelenti számára az elsődleges opciót.

“Sosem tudhatjuk, mi fog történni és mi nem a jövőben. Csak annyit tehetek, hogy nyomom, ahogy tudom és remélhetőleg összejön néhány jó eredmény” – mondta Senna, aki nem érzi elpocsékoltnak a 2010-es idényt.

“Úgy érzem, sokat fejlődtem és sokat tanultam a Forma-1-ről. Nemcsak vezetésben léptem előre, nőtt az önbizalmam is. Hosszú karriert szeretnék.”

Maradna az indiai Karun Chandhok is, de abban nem biztos, hogy tud elég pénzt ajánlani. “Egyéves szerződésem van a csapattal, biztosan beszélni fogunk a folytatásról” – nyilatkozta Chandhok.

“Úgy tűnik, elégedettek a munkámmal, de több pénzre lenne szükségük, így nem tudom, talán olyan pilótát keresnek, aki többet tud ajánlani. Biztos vagyok benne, hogy ezt jól meg kell fontolniuk, amennyire tudom, két-három pilótával már tárgyaltak is, de úgy érzem, jól állunk.”

“Nehéz a helyzet, mert van ugyan egy indiai F1-es pilóta, aki viszont mindig a mezőny hátsó felében van. A hazai szponzorok döntéskényszerben vannak, vagy erre adnak pénzt, vagy inkább egy indiai csapatba fektetnek be.”