Hiába a Forma-1-es világbajnokság 60 éves jubileuma és a tavalyi rossz emlékű F1-es szakadás, Bernie Ecclestone-t egyik sem zavarja, ő egyszerűen balhéval indítja a Brit Nagydíj versenyhétvégéjét. Úgy látszik, az F1 ura megunta a békét, és a csapatok kimondottan egységes szervezete, a FOTA létét, támadásba lendült.

Ecclestone már utalt rá nemrég, hogy ahogy a pálya egésze, úgy a bokszutcai garázsok és a paddock reklámfelületeivel is az ő fennhatósága alá tartozó Allsport cég rendelkezik, és a közeljövőben pénzt kérne a csapatoktól azért, hogy azok szponzorai megjelenhessenek. Silverstone-ban a jó öreg Bernie erődemonstrációt is tartott: kitiltotta a reklámokat hordozó kamionokat a paddockból.

A csapatok természetesen igyekeztek minél hamarabb lematricázni a kifogásolható felületeket, így azért nem a parkolóba kell majd kijárniuk egész hétvégén, de az biztos, hogy senki nem vette jó néven a lépést, ahogy Bernie Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozata sem segíti a helyzetet:

“A FOTA sosem fog működni, mert egymással ellenérdekelt csapatokból áll. Amikor a szabályokkal foglalkoznak, mindegyikük magának szeretne előnyt szerezni. A csapatok szét akarták szakítani az F1-et (tavaly), de mostanra rájöttek, hogy jól jön a pénz, amit kapnak. A FOTA-ra nincs szükség az F1-ben” – summázott Bernie.