Bár már 10 évet töltött az F1-ben, Jenson Button eddigi legjobb hazai eredménye egy 2004-es negyedik hely Silverstone-ban az angol számára még hiányzik a hazai győzelem. Tavaly a Brawn az előzményekhez képest gyengén muzsikált a Brit Nagydíjon, de most az új fejlesztési csomaggal érkező McLarennel komoly esélye lehet a címvédőnek.

“Győztem már Monacóban, megnyertem a világbajnokságot, szóval csak a hazai győzelem hiányzik már az életrajzomból. Mindenki szeretné megnyerni a hazai futamát, a britek pedig főképp, mert sok a brit csapat, sok a brit szurkoló. Szóval ez egy igazán különleges dolog, amit még nem sikerült végrehajtanom, de a pályafutásom vége előtt mindenképpen szeretném még megtenni, és úgy gondolom, idén jó esélyem van” – nyilatkozta.

Button is tudja, hogy a Silverstone-ba kilátogató szurkolóknak a mclarenes angol szupercsapat bármelyik tagjának sikere ugyanúgy megfelelne, de természetesen ő önmagának “drukkol”.

“Én is brit szurkoló vagyok, brit győztest akarok: én akarok győzni. Lewis kemény ellenfél, nagyon gyors és az elmúlt futamokon előttem, bár épp csak előttem volt.  Győzni akarok, de biztos vagyok benne, hogy Lewis is ugyanígy érez. Kimegyünk, jól szórakozunk majd és remélem, egyikünk győz.”

“Lewis és én is sokat elértünk már az F1-ben, hozzá vagyunk szokva a külső és belső nyomáshoz. Nem érzek majd nagyobb terhet, mint máshol, legalábbis most így gondolom. Sőt, inkább nagyon is felpörget, hogy ott lehetek, láthatom a brit szurkolókat, a sok Union Jacket (brit lobogót) a lelátókon!”