Bár a Forma-1-es szakértők és a nézők többségével ellentétben a Red Bullnál Sebastian Vettel mellé álltak a Török Nagydíjon kettős győzelembe kerülő elbaltázott előzés után, valószínűleg bizalmatlanságot keltve a bajnokságot vezető Mark Webberben, a csapatfőnök, Christian Horner azt állítja, hogy a történteknek nem lesz folytatása.

“Már korábban, más kategóriákban is találkoztam ilyen helyzettel, a legfontosabb most az, hogy az ügyet nyíltan kibeszéljük, és ezt is fogjuk tenni a pilótákkal. Nincs köztük ellenséges viszony. Mindketten versenyképesek, mindketten éhesek a sikerre, a csapat dolga, hogy biztosítsa, ilyen többé nem fordul elő” – mondta az angol az Autosportnak.

Horner hangsúlyozta, hogy Webbernek és Vettelnek is jól az eszébe kell vésnie, hogy az isztambuli balhéval nemcsak önmaguknak, hanem a csapatnak is ártottak, ezért az ilyesmi elfogadhatatlan.

“Szerintem mindketten elgondolkodnak ezen, nagyon fontos, hogy tanuljanak belőle. Az egész csapatot és a Red Bullt képviselik a pályán, tudják, hogy a történtek nem csak számukra, de a csapat számára is értékes pontokba kerültek.”

“Nem lett volna szabad ebbe a helyzetbe kerülniük, ezt mindkettőjüknek fel kell fognia. Együtt kellett volna működniük, de mindketten bekeményítettek, az eredményt pedig láthatjuk” – igyekezett a felelősséget elosztani a két versenyző között Horner.

Győzni akart, nullázás lett belőle

Győzni akart, nullázás lett belőle

Győzni akart, nullázás lett belőle


A Red Bullnál a remények ellenére persze komoly problémát okozhat az isztambuli baleset, főképp, ha beigazolódik az a paddockbeli szóbeszéd, hogy a csapat eleve Vettelt akarta előnyhöz juttatni a versenyt és a bajnokságot is vezető Webberrel szemben úgy, hogy az ausztrállal letekertették a motort, míg a fiatal németet épp az ellenkezőjére utasították, hogy utolérhesse és megelőzhesse csapattársát.