A Török Nagydíj legjobbjainak nyilatkozatai:

Lewis Hamilton (1.):

Izgalmas verseny volt. Tudtuk, hogy jó a sebességünk, tisztában voltunk vele, hogy legalább arra képesek leszünk, hogy tartsuk az iramot a Red Bullokkal. Szerencsére nem voltak annyira gyorsak. Szinte mindenütt Mark Webber nyomában voltam. A kerékcserénél a jobb hátsó gumival akadtak gondok ezért nem tudtam akkor leelőzni. De örülök, hogy végül győzhettem, sajnálom, hogy ez egy baleset árán történt.

Szerencsére sikerült Jensont is visszaelőznöm, miután a 13-as kanyarnál elment mellettem. Egy kicsit meglepő, de fair küzdelem volt közöttünk. Ez a második kettős győzelmünk, úgy gondolom, hogy nagyon is megérdemeljük.

Győzelmemet édesapámnak ajánlom, aki holnap lesz 55 éves. Úgy gondolom ez a legjobb ünneplés.

Fogalmam sincs, mennyire volt kritikus az üzemanyag. Mindent beleadtunk, amikor a Red Bullok mögött voltunk. Utána a fékre és a gumikra is vigyázni kellett.

Jenson Button: (2.):


A 12-es kanyarban a külső íven sikerült körbe autóznom Lewist, gyakorlatilag öt kanyart egymás mellett mentünk. Azután Lewis az egyes kanyarban visszaelőzött, utána pedig vissza kellett állnunk az üzemanyag-takarékos módra, mert a Red Bullok üldözésével sokat veszítettünk. De örülök, hogy sikerült így célba érnünk.

Szerencsére Michaelt sikerült visszaelőznöm a rajt után. Úgy gondolom, nagyon jó volt a sebességünk, végig versenyképes voltam és tartottam az iramot az előttem haladókkal.  Nem tudom, mi történt Mark és Sebastian között, de ez megkönnyítette a dolgunkat és lehetővé tette a kettős győzelmünket. Azt hiszem, az autónk ott végzett, ahol megérdemli.

Sokat tett a csapat, hogy ennyire közel legyünk a Red Bullokhoz, három héttel ezelőtt még nem gondoltuk volna, hogy ilyen küzdelmet tudunk velük folytatni.

Mark Webber (3.):


Sebastian gyorsabb volt. Egymás mellé kerültünk és azt hiszem egy kicsit túl gyorsan kanyarodott jobbra és összeértünk. Nagyon sajnálom, ez elég kellemetlen a csapat szempontjából. Ez nem a legszebb napunk. Sajnálom, hogy így alakult, de természetesen egyikünk sem akart a másikhoz hozzáérni, de néha előfordul az ilyen. Sajnos ez pont akkor történt, amikor az élen álltunk, de van ilyen.

Sok volt még hátra a versenyből, így nem biztos, hogy győztem volna, de azt hiszem sikerülhetett volna.

Török Nagydíj, Istanbul Park, 2010.05.30.