Michael Schumacher látványos megpördülése zárta a Török Nagydíj időmérő edzését, a hétszeres világbajnok autója azonban nem sérült meg a piruett során. Schumacher még a tropára ment gumikat is lecserélheti, mert egy másik szettel érte el leggyorsabb körét, és a szabályok szerint azt kell visszatenni Mercedesére.

Schumacher nyilatkozata is arra utal, hogy az autónak nem történt baja, idén először beszélt a német arról, hogy odaérhet a dobogóra. Ehhez azért némi segítségre is szüksége lenne. “Legalább egy helyet biztosan előre tudok lépni a rajtnál” – mondta Schumacher, aki a negyedikként zárt Jenson Buttonnal ellentétben a pálya tiszta oldaláról indulhat.

“Ha esetleg két helyet is sikerül javítanom, nyugodtan gondolhatok dobogós eredményre. Ha nem jön össze, akkor azért nem lesz könnyű menet.” Schumacher szerint tankolás nélkül nehéz olyan stratégiát kidolgozni, mellyel sok helyet lehet előrelépni.

“Segítség nélkül még nem lehetek dobogós. De biztosan előreléptünk és közelebb kerültünk a konkurenciához, Barcelonához képest legalábbis sokkal jobban állunk. Igaz viszont az is, hogy az első helyről még nem álmodhatunk, Webber ideje nagyon erős, el sem tudom képzelni, hogyan hozta össze.”

Schumacher szólt megpördüléséről is, szerinte az első szektor volt a hibás mindenért. Néhány lassabb pilóta miatt lassítania kellett, emiatt a gumik lehűltek, és a nyolcas kanyarban nem biztosították a szükséges tapadást. “A maximumra mentem, lesz ami lesz alapon. Ezúttal sajnos így alakult.”

Nico Rosberg Isztambulban kikapott csapattársától, de ennek nem tulajdonít nagyobb jelentőséget. “Ide-oda megy ez közöttünk” – vélekedett Rosberg. “Minden tekintetben a maximumot kell kihoznom magamból ahhoz, hogy legyőzzem. Nem olyan rossz a hatodik hely, innen sok minden lehetséges.” Rosberg szerint sok fog múlni a rajton és az első körön, ha ezek jól sikerülnek, sok pontot szerezhet.