Fernando Alonso nagy csalódást okozott a Ferrari-híveknek a Török Nagydíj időmérő edzésén, nem jutott be a Q3-ba, csak a 12. helyen zárt. Utolsónak szánt, középső etapos gyors körében hibázott egyet, mennie kellett még egyet, ebben pedig már nem tudott kellően gyors lenni.

Alonso elismerte, hogy hibázott a féktávon, de szerinte nem ezen múlt a továbbjutás. “Nagyon keményen nyomtam abban a körben” – emlékezett Alonso. “Valahogy éreztem, hogy lassabb vagyok, mint az addigi leggyorsabb körömben, tudtam, hogy nem elég.”

“Nem hiszem, hogy az a pillanat okolható azért, hogy nem jutottam be a Q3-ba, három körben is nagyjából egyforma időket mentem. Azt hiszem, hogy nem volt meg a megfelelő tempónk.”

“Már a Q1-ben is szenvedtünk, annyi történt, hogy nem tudtunk feljavulni. Gyakoroltuk a rajtokat a pálya poros oldaláról is, itt Törökországban nagy a különbség a tiszta részhez képest. Először azt mondták, 11. vagyok, ez a jó oldalt jelentette volna, a 12. pozícióból még nehezebb lesz.”

Stefano Domenicali csapatfőnök már Alonso hibája után is gondterheltnek tűnt, később sem volt boldog. “A mai időmérőn nyújtott teljesítményünk messze elmaradt a saját normáinktól” – vélekedett Domenicali. “Nem tudjuk, miért történt, meg kell értenünk. Sokkal jobb teljesítményt vártunk.”