Jó helyzetben a renault-sok

Jó helyzetben a renault-sok

A Renault erős kvalifikációt teljesített a Török Nagydíjon, Robert Kubica a 7. időt autózta és az újonc Vitalij Petrov is bejutott az első tíz közé. Kubica elégedett volt az időmérő után, de utalt rá, hogy talán még jobb is lehetett volna.

“Nagyjából elégedett vagyok, mert a szabadedzés után nem számítottam a hetedik helyre. Csak a lágy gumikkal volt gondom ma, nem éreztem egészen őket, így nem találtam azokat az utolsó tizedeket, amikkel még feljebb juthattam volna a rajtrácson. A Q3-as köröm viszont jó volt, így nincs okom a csalódottságra. Annak is örülök, hogy Vitalij is itt van velem a kilencedik helyen, szerintem a versenytempónk jó, ezért sok pontot gyűjthetünk!” – foglalta össze a lengyel.  

A csapatfőnök, Eric Boullier szerint a csapatnak eddig tökéletesen alakult a hétvégéje:

“Ragyogó eredmény, hogy mindkét autó bejutott a top10-be, jó helyzetből várjuk a holnapi versenyt. Mindkét autó tökéletesen működött a hétvégén, az fejlesztések tovább javítottak a teljesítményen. Robert a hetedik hellyel folytatta az erős időmérős sorozatát, és nagy öröm, hogy most első ízben Vitalij is csatlakozott hozzá – egész hétvégén közel volt Robert tempójához, hibátlanul tette a dolgát. Az autó versenytempója jó, így bízunk benne, hogy kettős pontszerzést érünk el holnap!”