A Monacóban megszerzett idei második futamgyőzelme után Mark Webber F1-es pályafutása során először átvette a vezetést a világbajnokságban. Az ausztrál 78 ponttal pontegyenlőségben, de több győzelmével vezet csapattársa, Sebastian Vettel előtt, de ez nem izgatja túlságosan.

“Jelenleg nem nagyon érdekelnek a pontok. Persze jó, hogy van bőven, az elmúlt pár versenyen minden úgy alakult, ahogy kellett, és ez a jutalom” – mondta a pilóta Isztambulban.

“Persze azt is tudjuk, hogy voltak kihagyott lehetőségek, ezeket kell a minimumra szorítani, és igyekszünk úgy teljesíteni a következő futamokon, ahogy az előzőkön is sikerült. De a vezetés miatt nem érzem magam másképp, amúgy is nagyjából ugyanannyi ponttal állunk” – tette hozzá.

A Red Bull eddigi teljesítménye alapján úgy tűnik, hogy Webber fő riválisa igazán csak Vettel lehet. Az ausztrál elismeri, hogy a házon belül kemény, de barátságos csata zajlik, azonban másokkal is számol.

“A rajtrácson minden pilóta ellenfél. Nyilvánvaló, hogy az elején más szinten teljesítenek az autók, nem Jarnóval (Trulli, Lotus) kell megküzdenem a hétvégén. De vannak, akikkel az egész idény folyamán harcolni kell, és természetesen Sebastiannak is jó autója van, gyors, egészséges versengés lesz köztünk, ahogy mindig.”

Házon belüli a legkeményebb rivális

Házon belüli a legkeményebb rivális

Házon belüli a legkeményebb rivális


“Nem titok, hogy szeretnénk legyőzni a másikat, és ez így is van jól. Így egészséges, egyensúly van a csapatnál. Sebastiannak voltak már olyan pillanatai, amikor érinthetetlen volt, remélem, hogy nem sokszor lesz ilyen a jövőben. Nagyon gyors, vigyáznom kell, hogy ne ismételjen. Jó csata!”

Mint utólag kiderült, Vettel Monacóban sérült autóval versenyzett, azonban a Török Nagydíjra már új kasztnit kapott. Webber nem tudja megítélni, hogy ez mennyiben jelentett előnyt számára:

“Hát, nem én vezettem az autóját, úgyhogy nehéz megmondani. Majd meglátjuk!”