Tavaly jelentette be a Toyota, hogy azonnali hatállyal kiszáll a Forma-1-ből, a kölni főhadiszállás azóta lényegében üresen árválkodik. Ha a Hispanián múlik, már nem sokáig, az újonc beköltözne a létesítménybe, a tulajdonos Jose Ramon Carabante állítólag már kétszer is járt Németországban a részletekről tárgyalni.

Nemcsak az ingatlanra, hanem egyebekre is hajt a Hispania, megszerezné a csapat a Toyota 2010-re fejlesztett, de végül sose használt autóját, a TF110-et is. Éppen ezen a héten szakított az újonc az idei kasztniért felelős Dallarával, a Toyota-féle váz a saját fejlesztések kiindulási alapjához tökéletes lenne.

A költözés ellen szól, hogy a Hispania korábban hazai földön, közelebbről a murciai régióban tervezte a letelepedést, a környék az istálló szponzora is egyben. Egyes spekulációk szerint Carabante tervei arra utalnak, hogy máris eladná az alakulatot, bár ennek ellentmond, hogy a Hispaniánál éppen csütörtökön állt fel az új vezérkar.

“Ez is mutatja, hogy napról napra azért dolgozunk, hogy egy erősebb, tartósabb és versenyképesebb F1-es csapattá fejlődjünk” – áll a Hispania közleményében.