A McLarené az első nap

A McLarené az első nap

Bár messze nem olyan fölénnyel, mint Hamilton délelőtt, délután is a McLaren volt a leggyorsabb a Török Nagydíj szabadedzésén, ezúttal azonban a címvédő, Jenson Button futotta a leggyorsabb kört.

Az angol egytizedet adott Mark Webbernek, hármat Sebastian Vettelnek, Lewis Hamilton pedig néggyel maradt el a legjobb időtől. A Red Bull előrelépésével hátrébb csúszott a Mercedes, de így is simán a top10-ben maradtak, a Ferrarinál továbbra is felemás a kép, Fernando Alonso versenyképes idővel az ötödik lett, míg a korábbi háromszoros isztambuli győztes Massa nem találja a tempót – talán az idei nagy ellenségei, a keményebb gumik a ludasok megint -, csapattársától is kis híján egy másodpercet kapva lett a tizedik a két Renault mögött.    

A versenynaptár egyik legnehezebb kanyarja, a hírhedt 8-as ezúttal is kifogott jó néhány pilótán: Massa, a Force Indiá-s Vitantonio Liuzzi, a renault-s Vitalij Petrov és a HRT-k is elmérték egyszer-kétszer.

A Red Bull számára kimondottan bosszantó lehet, hogy újabb műszaki problémák merültek fel: a bajnokságot vezető Webber autója az utolsó percekben adta meg magát, az ausztrál mögött egyszerűen egyik pillanatról a másikra elcsendesedett a motor, az RB6-os füstöt eregetve kénytelen volt félreállni. Vettelnél a víznyomással akadtak gondok az edzés alatt.

Török Nagydíj, 2. szabadedzés, Istanbul Park, 2010. 05. 28.