A Red Bull sosem állt még olyan jól, mint most: hat futam után Mark Webber és Sebastian Vettel holtversenyben vezeti az egyéni bajnokságot. A két pilóta közül Vettel már tavaly is az utolsó pillanatig harcban állt a címért, főnöke, Christian Horner pedig úgy látja, hogy ha 2009-ben még nem is, idén már megérett a győzelemre a német.

“Elég érett a bajnoki címre. Tavaly még korai volt, de most már megvan a tapasztalata, a tudása, kiteljesedett. Természetesen gyors, intelligens és erős jellem. És humora is van, a csapat imádja őt” – dicsérte pilótáját a Gazzetta dello Sportnak az angol.

Horner Webbert sem hagyta ki: “Tavaly is állandó teljesítményt mutatott, nyártól kezdve – eltekintve pár rossz futamtól – ő volt Button legveszélyesebb ellenfele. Az egyik leggyorsabb pilóta, a gyorsasága pedig Vettelt is még nagyobb tempóra sarkallja. Jól megvannak egymással”

A csapatfőnök azt is hangsúlyozta az interjúban, hogy annak ellenére, hogy a Red Bull nem rendelkezik olyan “végtelen” forrásokkal, mint a Ferrari vagy a McLaren, a csapat sokáig az élen maradhat: “A mai szabályok mellett nincs szükség óriási költségvetésre. Az F1-es költségek mérséklődtek, van elég pénzünk, hogy az élen küzdjünk.”

A Török Nagydíj előtt a Red Bull azt is bejelentette, hogy a szabadedzéseken ők is kipróbálják a McLaren-féle F-csatorna saját verzióját.