1969, ’71 és ’73 világbajnokát, Sir Jackie Stewartot nem hagyja nyugodni Michael Schumacher nem túl fényesen indult visszatérése. A legendás skót versenyző szerint a 41 éves német nem tudja, mikor kell abbahagyni, ezzel pedig a saját jóhírének árt.

“A korábbi hatalmas sikerei miatt szerintem jobb lett volna, ha Michael nem jön vissza. Kétségtelen, hogy ha nem nyer újra rendszeresen, akkor már nem lesz ugyanaz a Michael Schumacher, aki valaha volt. Michael nem lett bajnok az utolsó évében, most visszatért, amivel megrendítheti a róla kialakult képet” – mondta.

Stewart, aki három bajnoki cím begyűjtése után mindössze 99 futamot követően hagyta ott az F1-et, úgy látja, hogy Schumacher túl korán szállt ki, ezért nem tudott nyugodtan ülni, de ha már visszavonult, nem lett volna szabad újra belevágnia.

“A gond az, hogy Michael túl korán vonult vissza, azelőtt szállt ki, hogy kipörgette volna magából a versenyzési lázat. Ha jobban végiggondolta volna, nem száll ki akkor. De mivel még mindig ott motoszkált benne, elkezdett motorozni, esett is jó néhányszor. Ennek nem volt értelme.”

“Amikor én kiszálltam, már sosem vágytam a visszatérésre, pedig bőven kaptam ajánlatot, köztük egy hatmillióst is. Túlléptem az F1-en, Michaelnek ez nem sikerült.”

Míg Schumachert kritizálja a skót pilóta, az elmúlt két futamot megnyerő Mark Webbert éppen hogy dicséri. Stewart szerint az ausztrál idén valóban bajnoki esélyes.

Ideális korban a győzelemhez

Ideális korban a győzelemhez

Ideális korban a győzelemhez


“Nagyra tartom. 33 éves és szerintem a harmincas évek eleje a legjobb kor a versenyzés szempontjából. 30 környékén én is éreztem, az ember másképp készül, jobban tudja a maga javára fordítani a csapat munkáját.”

“Mark hosszú tanulóidőt töltött el, nem tartották bajnoki esélyesnek, csak egyszerű mesteremberként kezelték. A barcelonai és monacói győzelme azonban hihetetlenül fölényes volt. Persze az autó is nagyon jó, de mostanra ő is elég érett ahhoz, hogy meggyőzően váltsa ezt eredményre. Szerintem jó esélye van idén a bajnokság megnyerésére.”