Felipe Massa nagyon érzi az isztambuli pályát, a brazil 2006-2008-ig sorozatban háromszor nyert, minden alkalommal az első rajtkockából. Tavaly nem ment a Ferrarinak, így Massának meg kellett elégednie a hatodik hellyel, idén újra odacsapna.

“Szép emlékek kötnek Isztambulhoz” – mondta a Török Nagydíj előtt Massa. “Imádok versenyezni ezen a pályán, ötből háromszor én nyertem, karrierem fontos állomása. Tekintettel eddigi sikereimre, még több motivációval ülök autóba és még keményebben fogom nyomni a győzelemért. Remélem, jó hétvégénk lesz és minden flottul megy majd.”

Massa négy éve éppen Törökországban aratta pályafutása első futamgyőzelmét. “Emlékszem mindenre, az összes edzésre, a rajtra, a verseny közepére és a végére is, mert az első győzelem mindig különleges. Soha nem fogom elfelejteni azt a futamot.”

“Nehéz volt, mert akkor Alonso és Schumacher a világbajnoki címért küzdött, az egész versenyen egymással voltak elfoglalva, de én voltam elöl. Minden kör nagyon fontos volt, ezt követően többször is nyertem, de ez a futam tett a korábbinál sokkal erősebbé.”

“Hiszem, hogy jó autónk lehet Isztambulban. Fontos lesz, hogy minden jól működjön, különösen a gumik, ebben az esetben versenyképesek lehetünk. Nagy megtiszteltetés, hogy én lehetek az egyik, aki a Ferrari színeiben indul a csapat 800. futamán, mindent meg fogok tenni azért, hogy szépen ünnepelhessük ezt a szép jubileumot.”