A Force India mindkét pilótája pontot szerzett a Monacói Nagydíjon, a csapat optimista hangulatban utazik Isztambulba is. “Törökországban lesz néhány új fejlesztésünk, amelyeket a versenyen is bevetünk” – mondta Adrian Sutil. “Változik az első szárny és a visszapillantók, optimalizáljuk pozíciójukat. Láttuk az előző versenyeken, hogy az élcsapatok nem nagy fejlesztésekben, hanem kis újításokban gondolkodnak, fontos, hogy mi is megtegyük a magunk kis lépéseit.”

“Nagyon pozitívan gondolok erre a versenyre, tavaly is bejutottam a Q2-be, pedig nem számítottunk rá. Gyors kanyarok és technikás részek váltják egymást, igazi hullámvasút a pálya, a nyolcas kanyar lenyűgöző. Azt hiszem, ez a pálya kedvez nekünk, az egyenesekben még mindig gyorsak vagyunk, de a kanyarokban is kiegyensúlyozott az autó. Remélhetőleg szerzünk néhány pontot és közelebb kerülünk a Renault-hoz.”

“Nagyon kedvelem a pályát, igazán gyors és olyan kanyarokkal van tele, melyek a kedvenceim közé tartoznak” – fogalmazott már Vitantonio Liuzzi. “Minden kör igazi adrenalinlöket, a legfontosabb az lesz, hogy megtaláljuk a helyes beállításokat. Ha kicsit hűvösebb lesz, akkor lehetnek gondjaink, de alapvetően optimisták vagyunk.”