A Red Bull autója – legalábbis amikor nem romlik el – egyértelműen a mezőny legerősebbje. A csapat a Török Nagydíjra a McLaren-féle F-csatorna saját változatával készül, így Lewis Hamilton attól tart, hogy Mark Webber és Sebastian Vettel még jobban elléphet. Az angol szerint le kellene másolni az autójukat, ha eséllyel akarnak küzdeni ellenük.

“Az F-csatornával a legjobb csapat tovább erősödik. Az RB6-oson sok kifinomult megoldás van, már mondtam a mérnökeimnek, hogy másolják le őket” – mondta a 2008-as bajnok a német Sport Bildnek.

A Die Welt Fernando Alonsót kérdezte a Red Bullról és a spanyol Hamilton felvetésére is reflektált, ő azonban úgy gondolja, hogy jobb a saját fejlesztésekre koncentrálni.

“Bárcsak tudnám, mi a Red Bull titka! Nagyon nehéz kitalálni, hogy az ellenfél miért erősebb itt vagy ott, ezért lemásolni is nehéz.”

“Persze azért lehetséges, más kérdés, hogy működik-e, mert minden csapatnak megvan a saját tervezési filozófiája, amibe beleilleszkednek a fejlesztések. Szóval a saját úton kell jobban fejleszteni” – magyarázta a ferraris.