Robert Kubica a Monacói Nagydíj első sorából indulhatott, és végül a harmadik helyen zárt a két Red Bull mögött, mert a rajtnál kicsit elaludt. A lengyel hat versenyen két dobogós helyezést szerzett, mégis úgy gondolja, hogy csapatának most kell észnél lennie, minden jel arra utal ugyanis, hogy Törökországban nehéz lesz megismételni a monte-carlói produkciót.

“Idei legjobb teljesítményünket nyújtottuk a monacói versenyen, de fontos, hogy ez ne tegyen minket elbizakodottá” – mondta Kubica. “Úgy gondolom, hogy Törökországban nehéz lesz megismételni a hercegségbeli tempót.”

“Ennek ellenére versenyképesek lehetünk Isztambulban, mert a pálya karakterisztikája hasonlít a barcelonaihoz, ahol sokat ki tudtunk hozni az autóból. Remélem, hogy az új fejlesztéseink csökkentik az élmezőnnyel szembeni hátrányunkat, így a Spanyol Nagydíjon látottnál valamivel előrébb kerülhetünk a rajtrácson.”

Kubicát a jól sikerült téli tesztek ellenére is meglepték eddigi eredményei. “Voltak elképzeléseink a télen arra vonatkozóan, hogy mire képes az autó, láttuk az összes erősségét és rá is dolgoztunk ezekre. De így is kicsit meglepő számomra, hogy ilyen sok pontot szereztem, ez azt mutatja, hogy csapatként nagyon jó munkát végzünk. Kihasználtuk az összes lehetőségünket, különösen Ausztráliában és Malajziában.”

“Tudjuk jól, hogy messze még a szezon vége és nem dőlhetünk hátra, folyamatosan tökéletesítenünk kell az autót.”