2010. július 3-án és 4-én újra World Series By Renault Magyarországon. Az ingyenesen látogatható versenyhétvége immáron negyedik alkalommal látogat el a Hungaroringre. A 2007-es első megrendezés óta a nézőszám évről évre nőtt, 2009-ben már 126 ezren voltak.

2010-re megváltozott az időmérők rendszere a WSR-ben, emiatt még több program zajlik majd a pályán. Eddig csak szombaton voltak kvalifikációs edzések, idén viszont már mindkét nap lesznek. További újítás, hogy eggyel bővül a WSR fő kategóriáinak száma: 2010-ben már négyféle futam izgalmait figyelhetik a nézők.


A csúcsot a Formula Renault 3.5 Series jelenti, az ebben induló versenyautók hasonlítanak leginkább a Forma-1-es autókra. Ezért is nevezik a Forma-1 előszobájának, legutóbb Sebastian Vettel és Jaime Alguersuari került át innen a száguldó cirkuszba.

Emellett két 2,0 literes, illetve 1,6-os motorral szerelt formaautós sorozat, valamint az Eurocup Mégane Trophy szerepel a WSR programjában. Utóbbiban 360 lóerős, az utcai Mégane-okra hasonlító modellek csatáznak.

Az időmérők és versenyek között akrobatikus autóbemutatók, szimulált manőverekkel tarkított autóversenyek (az autókba játékokon kisorsolt nézők is beülhetnek), kamionos felvonulások, régi autók díszszemléje színesítik a programot. A pálya fölött látványos légi parádé is lesz.


A rendezvényen a nézők oda ülnek, ahová csak akarnak, de nyitva áll előttük a Paddock, az a terület, ahol a csapatokat kiszolgáló kamionok állnak, illetve a bokszutcába is be lehet jutni.

Nemcsak a pályán, a mellett is sokféle szórakozás vár a rajongókra, amely mindegyik ingyenes. Lesz vidámpark ugrálóvárakkal, pedálos autóverseny-pályával, körhintával, arcfestéssel, táncosokkal. Emellett kerékcsereverseny, szimulátorok minden mennyiségben (Forma-1, sportautó, PS3, hidraulikus szimulátor), gokartozás, új autók, sportautók kiállítása és autómúzeum is várja a nézőket, akik láthatnak biztonsági és környezetvédelmi bemutatókat is.


Az ingyenes belépőjegyek június elejétől érhetők el a Renault márkakereskedőinél, amelyek listáját megtalálja a www.renault.hu/markakereskedok internetes oldalon.

A könnyebb megközelíthetőség érdekében idén ingyenes buszjáratokat is indít a Renault, a Papp László arénától (Staidonok metró megálló) a Hungaroring főbejáratáig. A buszok a pályaudvar 12. állásáról indulnak 20 percenként.