Tizenharmadik csapatként a francia ART GP is szeretne csatlakozni jövőre a Forma-1-es mezőnyhöz, az alakulat kandidálását sokan nem nézik jó szemmel. Attól tartanak, hogy az ART jelentkezésével formalitássá válik az egész pályázat, a gárdát ugyanis az FIA-elnök Jean Todt fia, Nicolas irányítja.

“Az apám minden, csak nem hülye” – válaszolt az ifjabbik Todt azokra a feltételezésekre, melyek szerint már lefutott a verseny. “Nekünk mindent jobban kell csinálnunk a többieknél, hogy ne legyen lehetőség bármiféle kritikára. A mi dossziénknak mindenki másénál jobbnak kell lennie, mert nem számítok semmilyen ajándékra az FIA részéről, éppen az ellenkezőjét várom.”

A Forma-3 Euroseries mellett a GP3-ban és GP2-ben is van csapata az ART GP-nek, Nicolas Todt ráadásul nemcsak Felipe Massa, hanem a GP2-es csapatot erősítő Jules Bianchi menedzsere is. Bianchi tagja a Ferrari utánpótlásprogramjának, ezen a héten egy 2008-as Ferrarit próbálhatott ki Vallelungában.

Todt francia pilótával képzeli el francia csapatának F1-es jövőjét. “Így még élvezetesebb lenne, fokozni pedig azzal lehetne, ha a technikai partnerek is franciák lennének. Franciaországnak hatalmas tartalékai vannak, tele vagyunk tehetséggel, ki kellene ezt használni.”