Massa nem bír a keményebb gumikkal

Felipe Massa kicsit háttérbe szorult a Ferrarinál Fernando Alonso érkezése óta, a brazil sokszor nem tudja tartani a kétszeres világbajnok tempóját. Massa sejti, hogy miért van ez, a gumikkal magyarázza a helyzetet.

“A téli teszteken és az első versenyen, amikor a lágyabb gumikat használtuk, könnyű volt vezetni az autót” – magyarázta Massa, aki már a Monacói Nagydíj előtt is siránkozott. “Mióta Ausztráliában képbe kerültek a keményebb abroncsok, gondjaim vannak, nehezen dolgozom együtt velük.” A Ferrarinak a hírek szerint van már néhány ötlete, melyekkel kihúzhatja Massát a slamasztikából.

“Fernandónak kétségkívül előnyére válik agresszívebb hozzáállása, könnyebben fel tudja melegíteni a gumikat. Hátránya ugyanakkor ennek a stílusnak, hogy gyorsabban fogynak el alóla az abroncsok.”

Massa nyilatkozatának némiképp ellentmond, hogy Monacóban egy teljes versenyt csinált végig Alonso kerékcsere nélkül, igaz, az utcai pálya az átlagosnál kevésbé terheli a gumikat. Massa ennek ellenére nem aggódik jövője miatt.

“Úgy érzem, a csapat hisz bennem” – utasított vissza Massa minden olyan spekulációt, amely Robert Kubica vagy Sebastian Vettel szerződtetésével kapcsolatos.