Komoly háttér, sikeres múlt - az Epsilon Euskadi jó kilátásokkal pályázik

Komoly háttér, sikeres múlt – az Epsilon Euskadi jó kilátásokkal pályázik

Az amerikai USF1 kidőlése miatt a már 2010-re elvileg 13 csapatosra bővített Forma-1-es mezőny végül csak 12 alakulattal indult. Az utolsó helyre új pályázatot hirdetett a Nemzetközi Automobil Szövetség, az eddigi hírek alapján pedig öt csapat, az amerikai Cypher, a francia ART Grand Prix, az olasz Durango, a szerb Stefan GP és a spanyol Epsilon Euskadi jelentkezett 2011-re.

Bár a Durango és az ART is komoly név, a spanyol motorsportszövetség elnöke, Carlos Garcia szerint a már tavaly is próbálkozó Epsilon Euskadi a favorit mind a felkészültsége, mind az elnökcsere miatt az FIA-n belül megváltozott széljárás miatt .

“Mindenük megvan, amivel kiérdemelhetik a Forma-1-es szereplést, mi nagyon támogatjuk őket” – mondta a korábban a McLarennél, a Ferrarinál, a Benettonnál és a Tyrellnél is F1-es tapasztalatokat szerzett Joan Villadelprat alakulatáról.

“A ‘régi’ FIA kapkodva osztogatta a Forma-1-es indulási engedélyeket, nem mérte fel a jelentkezők infrastruktúráját rendesen. Szerintem ezúttal másképp lesz, én legalábbis nagyon bízom benne. A csapat bizonyította már a technikai és szakmai színvonalát azzal, hogy Le Mans-autót épített, amelyet csak pénzügyi okokból nem tudott befejezni. Ha azt sikerült megcsinálniuk, akkor képesek Forma-1-es kasztnit is tervezni, komoly csapat lehet belőlük” – magyarázta a Marcának a spanyol.