A diffúzor még jobb lett

A kettős győzelmet hozó Monacói Nagydíj után a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, hogy a spanyol és a monacói futam közötti pár napban kénytelenek voltak átépíteni az autó diffúzorát.

A csapat az idény kezdete óta a legnagyobb elővigyázatossággal rejtegeti az RB6-os hátsó részét, amikor csak lehet, tárgyakkal vagy emberi fallal takarják az autó farát: “A hátsó rész igen érzékeny terület, igyekszünk a lehető legjobban megnehezíteni a kíváncsi szemek dolgát” – ismerte el Horner.

Hiába azonban a rejtegetés, a barcelonai rajtrácson a McLaren vezető mérnöke, Paddy Lowe így is felfedezett valami gyaníthatóan szabálytalan megoldást a diffúzoron. A mclarenes továbbította is az észrevételét az FIA-hoz, így a Red Bullt felszólították, hogy Monacóra módosítson az aerodinamikai elemen. A csapat meg is tette a kívánt lépéseket, de úgy tűnik, a McLaren feljelentése visszafelé sült el…

“A diffúzor más, az érintett szárnyak nélküli változatát kellett használnunk, de kiderült, hogy így még jobb lett az autó, mint előtte” – mondta Horner.