Marko szerint ha jó a Red Bull, nincs ok a váltásra

Marko szerint ha jó a Red Bull, nincs ok a váltásra

Ugyan Sebastian Vettelt már régóta emlegetik a Ferrarival kapcsolatban és a fiatal német sem tagadja, hogy egyszer talán átülne a vörös autóba, a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko szerint erre belátható időn belül nem kerül sor.

“A Ferrari minden versenyző számára különleges. De nézzük csak a helyzetet: miért is menne oda (Vettel) Alonso mellé, ha velünk sokkal jobban teljesíthet?” – mondta az osztrák az APA hírügynökségnek.

Marko ezzel együtt azonban megismételte a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz által korábban már hangsúlyozott álláspontot is, miszerint ők semmiképpen sem akarják örökre magukhoz kötni a 2011 végén lejáró szerződésű Vettelt: “Mi nem szeretnénk ezt. Otthon kell, hogy érezze magát nálunk, fontos, hogy ő maga akarjon nálunk versenyezni!”

Az osztrák azt is elárulta, hogy már dolgoznak Vettel és Mark Webber szerződéshosszabbításán, viszont hozzátette, hogy most kiváló tárgyalási pozícióban van a csapat, mást is találhatnak helyettük: “Ma már nem nekünk kell kopogtatnunk a versenyzőknél” – mondta.