Kína óta tartja magát a pletyka, hogy a Force India nem teljesen elégedett Vitantonio Liuzzi teljesítményével, ezért kész lecserélni a tartalékos Paul di Restára. Di Resta a pénteki szabadedzések egy részén kap lehetőséget, sokan óriási tehetségnek tartják, Liuzzit meg annál szerencsétlenebbnek, hogy Sanghajban nem tudott bekerülni a Q2-be.

Monacóban Liuzzi újra pontot szerzett, így nem aggódik a lecseréléséről szóló híresztelések miatt. “Nem érdekelnek ezek a pletykák, a spekuláció amúgy is állandó” – mondta Liuzzi. “Kétéves szerződésem van a Force Indiával, hisznek bennem, én pedig a csapatban, nagyon jó a kapcsolat.”

“Pontosan tudják, hogy milyen problémáim voltak Kínában és Spanyolországban. Pontszerző voltam az első két versenyen, és most Monacóban újra, úgyhogy mindenki látja, minden erőmmel a csapat céljainak eléréséért küzdök.”

“Tényleg nem aggaszt ez a sok cikk, teljesen normális, hogy a legmagasabb szinten állandóan kombinál mindenki.” Otmar Szafnauer, a Force India igazgatója szerint senki nem kételkedik Liuzzi képességeiben. “Tonio továbbra is teljes támogatásunkat élvezi. Soha nem terveztük, hogy Pault versenyeztetjük helyette idén” – nyilatkozta Szafnauer.