Nagyon rossz vége lett a hibának

Nagyon rossz vége lett a hibának

Fernando Alonso a Monacói Nagydíj harmadik szabadedzésén falhoz csapta Ferrariját, emiatt nem tudott elindulni a délutáni időmérőn. A mezőny végéről indulva is pontot szerzett, de ebben a szerencse is szerepet játszott, csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint az ilyen esetek elkerülése végett el kellene gondolkozni a tartalékautók visszahozataláról.

Ezek használatát néhány évvel ezelőtt tiltották be, célja a költségcsökkentés volt. Jelenleg tartalék kasztnikat cipelnek magukkal a csapatok, ezekből új autót raknak össze, ha egy baleset miatt szükségessé válik.

Domenicali nem vitatja, hogy szükség van a költségcsökkentésre, de abban nem biztos, hogy a tartalékautók tiltása ezt a célt szolgálja. “Valamilyen módon biztosan bukunk pénzt” – vélekedett Domenicali.

“Nem hozhatjuk a szurkolókat olyan helyzetbe, hogy a legnagyobb sztárokat esetleg nem látják az időmérőn. Egyeztetni fogunk a többi csapattal és meglátjuk, hogy tudunk-e változtatni a szabályokon. Egyelőre semmi nem dőlt el, de remélem, hogy hamarosan megtörténik.”

Alonso Monacóban összetört kasztniját egyébként totálkárosnak minősítették Maranellóban, a 283-as sorozatszámú elem nem javítható. A Ferrari egyelőre gondolkozik azon, hogy Törökországban milyen kasztnik tudnak Alonso és Felipe Massa rendelkezésére állni.