A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2010-es reformja alapján a versenybírók korábban háromfős bizottságát négyfősre bővítették, hogy futamonként egy-egy tapasztalt versenyző szakmai álláspontja is érvényesülhessen a döntéseknél. A Michael Schumacher megbüntetésével végződött Monacói Nagydíjon a német egyik volt nagy riválisa, Damon Hill kapott helyet a stewardok között.

Az 1996-os világbajnokot vasárnap óta sokan vádolják elfogultsággal, az angolt a fórumokon, a sajtóban és személyesen e-mailben is támadják, ami igen kellemetlenül érinti.  

“Kényelmetlenül éreztem magam teljes jogú FIA-tisztviselőként. Én sokkal inkább a versenyzéshez értek, mint a jogértelmezéshez és jogalkalmazáshoz. Azért is kellemetlen volt a dolog, mert Michaelről kellett döntenünk. Elég kényszeredett mosollyal mentünk be a versenybírói szobába” – mondta a Daily Expressnek Hill.

“Tudom, hogy az emberek többsége elhiszi nekem, hogy korrekten tettem a dolgomat, de kaptam már néhány támadó, elfogultsággal vádló e-mailt. Talán jobb lenne, ha a volt versenyzők csak tanácsadóként segítenék a versenybírókat és nem lennének maguk is stewardok” – tette hozzá.