A monacói versenyhétvégén röppent fel, hogy az idei évre amúgy is éppen csak beeső Hispania komoly pénzügyi gondokkal küzd, nem tudja fizetni a számláit és a nyár közepére ki is fogyhat az alkatrészekből. Az F1 ura, Bernie Ecclestone elismerte, hogy az egyik újonc jövője veszélyben van, de azt is hozzátette, ő mindent megtesz, hogy senki se dőljön ki év közben.

A Hispania csapatfőnöke, Colin Kolles azóta cáfolta, hogy bajban lennének, és ahogy kiderült, Ecclestone is inkább a HRT pocsék autóját építő Dallarával megszakadt viszony miatti új műszaki partner, új szélcsatorna keresésében segíthet.

“Nyilvánvaló, hogy nem vagyunk elég versenyképesek, még azzal együtt sem, hogy új csapat vagyunk. Keressük a megoldást a jövőre nézve. Bizakodunk és Bernie is segít, hogy 2011-ben jobb helyzetben legyünk” – mondta a román-német szakember.

“A csapat végigcsinálja az idényt, sőt már a jövő évre tervezünk. Bízunk benne, hogy a jövő hónapban már tehetünk valami bejelentést a terveinkről, arról, hogyan építjük a jövő évi autót” – tette hozzá.

Úgy tudni, hogy a HRT-hez technikai tanácsadóként szerződött, de a kiábrándítóan rossz autó miatt a távozást is fontolgató sztármérnök, Geoff Willis sem gondol már a lelépésre, ugyanis tetszenek neki a kiscsapat jövőre vonatkozó tervei.