A Red Bull a 2010-es idény hat időmérőjéből hatot nyert, és a futamoknak is csak azért felét, mert a technika ördöge közbeszólt. A csapat fölénye különösen Barcelonában és Monte-Carlóban csúcsosodott ki, Mark Webber erőfeszítés nélkül vert el mindenkit. A McLaren pilótái elképedve figyelik a milton-keynesiek tempóját.

“Nagyon gyorsak voltak! Monacóban nem is kellett erőlködniük. A versenyen az ember versenyez, de ők még csak nem is nyomták igazán! Nem is ijesztő volt, egyszerűen csak gúnyt űztek a mezőnyből. Ha minden futamon nyerni tudtak volna, kilométerekkel járnának előttünk, annyi pontjuk lenne, még jó, hogy így van egy kis esélyünk” – nyilatkozta a Guardiannek Lewis Hamilton.

“Tudom, hogy valamikor azért felzárkózhatunk és küzdhetünk majd ellenük. Remélem, fordul a kocka, a srácok ráakadnak valamire a szélcsatornában, és már a következő futamon bevethetjük. Minden nap ezért fohászkodom, bár kétlem, hogy tényleg így lesz. Persze az F1-ben sosem lehet tudni…” – tette hozzá.

Jenson Button szintén a legjobbnak látja a Red Bullt, de abban reménykedik, hogy folyamatos eredményekkel velük lehet maradni, és nem húznak el végleg, persze ehhez az kell, hogy az ember ne essen ki egy buta hiba miatt.

“El kell ismerni, hogy pillanatnyilag a Red Bullé a legversenyképesebb autó. Ha az ember igyekszik felzárkózni, nem szabad hibázni, mindig ott kell küzdeni. Én ezért is vezettem a bajnokságot, folyamatosan pontokat szereztem, most viszont nem sikerült. Bosszantó, de előfordul az ilyesmi. Reménykedjünk, hogy Törökországban nem lesz akkora előnye a Red Bullnak, mint Barcelonában. Szerintem nem lesz. Igyekeznünk kell a legtöbb pontot elvenni tőlük, mert ha az autójuk megbízható, nem hibáznak, akkor nagyon nehéz lesz megverni őket a következő néhány versenyen!”