Nem vált be a Cosworth?

  A finn Turun Sanomat veterán F1-es szakírója, Heikki Kulta mindig is közeli kapcsolatot ápol a finn pilótákkal, így a lotusos Heikki Kovalainennel is. Az újságíró értesülése szerint az újonccsapat a motorszállító lecserélésén gondolkodik, 2011-ben már az FIA által az új belépők számára ajánlott Cosworth helyett más erőforrást használnának.

A Lotus egyébként idén még a Brit Nagydíjra készül egy komolyabb fejlesztési csomaggal, azután viszont már a jövő évi autó tervezésére és építésére koncentrál. Kovalainen bízik benne, hogy 2011-ben jóval erősebb lehet majd a csapat.

“Bízom benne, hogy jövőre jó autónk lehet, hiszen van időnk a megépítésére. A mostani modellel kapkodni kellett, de jövőre már megmutathatjuk az igazi arcunkat” – mondta a finn.

A Renault épp a hétvégén erősítette meg, hogy 2011-ben hajlandó három csapatnak is motort szállítani, így a gyári csapat és a Red Bull mellett még egy jelentkezőt fogadhat. Hírbe hozták már velük a 2011-es belépésre pályázó ART Grand Prix-t, de ha a Red Bull is szállítót vált jövőre, akkor a Lotus is bekerülhet a francia gyártó kliensei közé.