Mark Webber Red Bull-os szerződése 2010 végén lejár. Az ausztrállal kapcsolatban az idény elején felröppent, hogy az év végén visszavonul, helyére pedig Kimi Räikkönent ültetik, nemrég pedig arról is spekuláltak már, hogy a pilóta jövőre a Ferrarinál válthatja Felipe Massát, de a ragyogó forma egyre biztosabbá teszi, hogy a 33 éves versenyző 2011-ben is marad, ahol volt.

“Egyelőre semmilyen megegyezést nem kötöttem, messze van még, hogy mi is lesz jövőre. A Red Bull-lal közösen keményen dolgoztunk az elmúlt években, hogy idáig jussunk. Igazából nem sietek semmilyen komoly döntéssel, de azt hiszem, mindketten elégedettek lehetünk egymással. Megvan a kölcsönös bizalom, meglátjuk, mi lesz ezután. Ráérünk még” – mondta Webber Monacóban.

Az ausztrál második hibátlan győzelme után a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner már utalt arra, hogy Webber hosszabbításra számíthat.

“Nagyon elégedett vagyok a csapaton belüli helyzettel, dinamikával, semmin sem szeretnék változtatni. Elégedettek vagyunk Mark teljesítményével. Fontos tagja a csapatnak, de 33 éves korára abba a szakaszba jutott, hogy inkább csak egy évre szerződtünk egy hosszabb távú elkötelezettség helyett” – magyarázta az angol.

“Minden azon múlik, ő hogy érzi magát. Fantasztikusan versenyez, nagyon értékes tagja a csapatunknak, így amikor leülünk majd tárgyalni a szerződésről, szerintem igen rövid megbeszélés lesz. Az elmúlt évek során május végén, június elején kezdtük a tárgyalásokat, de ahogy általában, Marknál ez is elég sima ügy” – tette hozzá.  

Webber pályafutása során először vezeti a bajnokságot
Révbe ért?