Jenson Button gyorsan kiesett a Monacói Nagydíjon, a világbajnoki címvédő az első safety caros szakasz alatt állt félre. Valószínűleg esélye sem lett volna a célba érésre, a mérnökök ugyanis az autóján felejtettek egy védőburkolatot.

“Óriási csalódás” – mondta Button. “Már a felvezető kör után tudtam, hogy a bal oldali oldaldobozon maradt egy burkolat, éppen ott, ahol a hűtő is van. Ennek ellenére úgy gondoltuk, hogy minden rendben lesz, és valószínűleg így is lett volna, ha nem jön rögtön a safety car.”

“Sajnos, az autóm gyorsan elkezdett túlmelegedni, motorerőt veszítettem, úgyhogy gyorsan lekapcsoltam a motort, mert az utolsó dolog, amit akartam, hogy olajat folyassak a versenyvonalra. Ez egy ilyen nap volt, volt egy emberi mulasztás, egy hiba, de már túlvagyok rajta. Csak nyolc pont a hátrányom a világbajnokságban, Törökországban majd jobban megy.”

“Jól rajtoltam, de nem volt esélyem az előzésre” – nyilatkozta már Lewis Hamilton. “Barcelona után nem akartam újabb galibát, vigyáztam az autóra és pontokra mentem. Az ötödik hely volt ma a maximum, de nem panaszkodom: szükségünk van ezekre a pontokra, elégedettnek kell lennünk ezzel az eredménnyel.”