A 2010-es Monacói Nagydíj időmérő edzés legjobbjainak nyilatkozatai


Mark Webber (1.):

Nem voltam benne biztos, hogy a korábbi kör elég jó volt-e. Gyorsnak tűnt, de úgy gondoltam, a harmadik-negyedik kör lesz az, ahol megpróbálok mindet beleadni. Az első kör is jó volt, aztán a második is. Próbáltam mindent jól csinálni és sikerült. Az utolsó körnél minden kanyarból jól jöttem ki. Fantasztikus élmény, nagyon kellemes volt vezetni az autót.


Nagy eredmény, hogy három Renault-motor van itt az első helyen. Pole-t szerezni Monacóban, kell ezt magyarázni?  Jó eredmény.

Holnap biztosan boldogan fogok felébredni. Hosszú verseny, szűk a pálya és biztos, hogy sok lekörözöttel sokat fogunk találkozni. Nagyon sokat változik maga a pálya is a verseny alatt. Optimista vagyok, remélem, hogy tiszta verseny lesz. Megpróbálom a legtöbbet kihozni belőle.  

Sok minden történhet, de nagyon várom.

Robert Kubica (2.):


Nagy kihívás volt a csapatnak és nekem is. Kettő szett lágy gumit megtartottunk a harmadik etapra. Ennél többet nem tudtunk kihozni az időmérőből. Sajnos az utolsó kör nem jött össze tökéletesen. Az első körnél próbáltam nagyon odatenni magam, mert nem tudtuk nem-e lesz később forgalom. A második körben viszont túl keményen kezdtem és a második szektorban a gumik már elvesztették igazi tapadásukat. Nagyjából ugyanazt a kört futottam újra. Ennyi tellett.

Persze, ha ennyire közel kerül az ember a pole-hoz, akkor csalódás a második hely, ennek ellenére elégedett vagyok.

Sebastian Vettel (3.) :


Eléggé meglepő a harmadik hely, mert még a tíz autónál is forgalomba kerültem. Sajnos nem tudtam megfelelően használni a gumikat. Azt gondolom, jól próbáltuk kihasználni a gumikat, de ez csak a legeslegvégén sikerült, de még ez sem volt elég az első helyhez. Ám összességében ez egy jó eredmény.

Gratulálok a Renault-nak is. Korábban kritizáltak minket, hogy nem ez a legerősebb motor, de azt gondolom, a vezethetőség nagyon sokat számít itt Monacóban. Azt hiszem, elég meggyőző, hogy az időmérő első három helyét Renault-motorok szerezték meg.

Nagyon jó itt lenni az elsők között.

A 2010-es Monacói Nagydíj időmérő edzésének eredménye: