Jenson Button akár az eddig leggyorsabbnak tűnő Red Bullal is vezethetné az idei világbajnokságot, kiderült ugyanis, hogy menedzsmentje tavaly a Milton Keynes-ieknél is tapogatózott egy esetleges átigazolásról. Ráadásul a hírek szerint nem is év végén, amikor kiderült, hogy a Brawn nem akarja és nem tudja jelentősen növelni a világbajnok fizetését, a kapcsolatfelvétel még nyáron történt.

Buttonnak egyéves szerződése volt a Brawnnal, egyébként is megszokott dolognak számít, hogy a versenyzők szerződésük utolsó évében más ajánlatokat is meghallgatnak. Ugyanakkor a menedzsment próbálkozásai arra utalnak, hogy Button nem a levegőbe beszélt, amikor azt hajtogatta, hogy a Brawnnál nem becsülték meg eléggé.

Button, akit a Red Bullnál Mark Webber autójába ültettek volna be, végül a McLarenhez került, amelynek színeiben idén már kétszer nyert. Christian Horner, az energiaitalosok csapatfőnöke megerősítette, hogy volt érdeklődés, de szerinte az átigazolás egyszer sem tűnt reális lehetőségnek.

“Valóban kapcsolatba lépett velünk Button menedzsmentje tavaly nyáron, de elégedettek voltunk, és most is azok vagyunk két pilótánkkal” – fogalmazott Horner.

Monacóban közben az a pletyka terjedt el, hogy Webber kapcsolatba lépett a Ferrarival, az ausztrál Felipe Massa utódja lehet a maranellóiaknál. Három forrás, a brit Sun, a spanyol El Mundo Deportivo és a saját F1-es blogot vezető, brit James Allen is beszámolt a lehetőségről, amelyet minden bizonnyal csak félig-meddig lehet komolyan venni. A Sun arról is írt, hogy amennyiben Webber nem hosszabbít a Red Bullal és más csapatnál sem talál helyet, visszavonul.