A Mercedes GP komoly hazai szponzorral bővíti a támogatói körét a Monacói Nagydíjon. A brackleyi csapatot már márciusban hírbe hozták a Deutsche Posttal, és egyesek már a múlt heti Spanyol Nagydíjra várták a partnerség bejelentését, azonban a Mercedes csak most erősítette meg, hogy a hétvégétől ott lesz a logisztikai óriás logója az autó első szárnyán.

Nemcsak a Mercedes gazdagodik szponzorral, a Renault is új partnert talált: a francia csapat a Trina Solar nevű napelemeket gyártó és forgalmazó céggel kötött üzletet, amelynek keretében a vállalat emblémája megjelenik majd az R30-as orrán.

A McLaren a hagyományokhoz híven a gyémántkereskedő Steinmetzcel fogott össze Monacóra, ezúttal a két pilóta sisakja mellett mindkét kormánykereket is ékkövekkel díszítik, Lewis Hamilton esetében egy 08-as, Jenson Buttonnál pedig egy 09-es minta szerepel majd, utalva a két angol elmúlt két évben szerzett monte-carlói győzelmére.

A Williams nem ékkövekkel vagy jó pénzt hozó reklámszerződéssel áll elő Monacóban, a grove-i csapat éppen adakozásra buzdít majd: a kék-fehér autókon a Telecoms Sans Frontieres nevű jótékonysági szervezet logóit viseli majd a versenynaptár legrangosabb hétvégéjén.