A német Bild Zeitung érdekes témával állt elő: a lap szerint a Ferrari, a McLaren és a Mercedes szövetkezett, hogy közösen megfejtsék az egyelőre megfoghatatlanul gyorsnak tűnő Red Bull titkát. A Red Bull RB6-osa az idény kezdetétől a leggyorsabb volt, a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon pedig egy kicsit még jobban ellépett a másik három nagy csapattól, a Milton Keynes-iek az eddigi ötből ötször szerezték meg a pole-t.

“Egyes területeken a Red Bull más irányban indult, az embereink alaposan megvizsgálják a dolgot” – idézte a lap a Mercedes főnökét, Ross Brawnt.

“A Red Bull nagyot lépett előre. Pénteken és szombaton is láttuk, és Mark teljesítménye is ezt mutatta vasárnap. Ők a viszonyítási pont. Nem akarunk túlozni, de nagyon alaposan meg kell vizsgálnunk, hogy csinálják” – nyilatkozta a Spanyol Nagydíj után a Ferrari-főnök Stefano Domenicali.

A Bild szerint ezek a nyilatkozatok is alátámasztják, hogy a három nagy csapat a Red Bull titkát esetleg felfedő adatok megosztására épülő egyezséget kötött.

Valószínűtlen szövetségesek

Valószínűtlen szövetségesek

Valószínűtlen szövetségesek


A Red Bull gyorsaságának kulcsát a McLaren az idény kezdetén szerintük a csapat által alkalmazott – mint utólag kiderült, nem létező – aktív felfüggesztésben látta, de a szakemberek most egyre inkább az RB6-os kipufogóit figyelik. A Red Bull a téli tesztek során álkipufogó-matricákkal leplezte, hogy a valódi kivezetések a szokásosnál hátrébb és lejjebb helyezkednek el az autón és a megoldást azóta is takargatják, ahogy csak tudják, az autóik hátulját a rajtrácson mindig szerelők sorfala övezi.