A nemzetközi sajtó elsősorban a győztes Red Bull-pilóta, Mark Webber szereplését, valamint a hétszeres világbajnok Michael Schumacher teljesítményét emelte ki a vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia

Daily Telegraph: “Mark Webber idei első győzelmét aratta Barcelonában, Lewis Hamilton pedig higgadtan viselte, hogy az utolsó körben defekt miatt kiesett.”
The Times: “Jenson Button számára lehetetlen küldetésnek bizonyult a Michael Schumacherrel vívott párbaj. A Forma-1 nagy visszatérője elfoglalta a negyedik helyet, és még a címvédőt is idegesítette.”
The Sun: “Hamilton kiütve! A brit világbajnoki reményei övön aluli ütést kaptak a defekt miatt. Button továbbra is vezet a pontversenyben, s közben az újoncokat kritizálja.”
Daily Mail: “Lewis elszállt. Hamilton vb-álmai az utolsó körben foszlottak szét, miközben Webber dominált Spanyolországban.”

Olaszország

Schumacher szezonja is elkezdődött

Schumacher szezonja is elkezdődött

Schumacher szezonja is elkezdődött


Corriere dello Sport: “A Ferrari már világbajnoki színvonalon. Schumacher ismét naggyá vált, és ténylegesen visszatért a Mercedesszel! Végre jobban versenyzett, mint csapattársa, Nico Rosberg.”
Tuttosport: “A Ferrari újra álmodozik.”
La Gazzetta dello Sport: “Webber és a Red Bull szárnyaltak, Szuper Alonso feljebb kúszott a pontversenyben. Schumacher néhány kiesésnek köszönhetően végül negyedik lett. Lehet, hogy Barcelonában kezdődött el igazán az idei szezonja.”
La Repubblica: “Webbernek rakétája, Alonsónak szerencséje volt.”
Il Tirreno: “A Red Bull egyszerűen nagyszerű. A Ferrari világbajnok lehet a konstruktőrök között.”

Franciaország

Le Parisien: “Schumacher újra színt hozott az F1-be. Kérdés, hogy egyáltalán legyőzhető-e a Red Bull.”
Libération: “Íme Mark Webber. Csapattársa, Sebastian Vettel általában megelőzi, néha viszont egyszerűen érinthetetlen.”
Le Figaro: “Webber megkönnyebbült, Vettel el van átkozva.”
L’Équipe: “Webber hibátlan. Tökéletes hétvégét zárt rajtelsőséggel és győzelemmel. Az ausztrál azonban nem felejtette el, hogy az ellenfelei közel vannak hozzá.”
    

Alonso továbbra is bajnoki esélyes

Alonso továbbra is bajnoki esélyes

Alonso továbbra is bajnoki esélyes


Spanyolország
  
El País: “Ki gondolta volna, hogy a Vettel mögött mindig második Webber oktatja majd a németet? Az ausztrál további győzelmekre és akár a vb-címre is esélyes.”   
Marca: “Alonso varázslatával másodikként ért célba, és izgalmassá tette a vb-pontversenyt.”
Sport: “Alonso megkönnyebbülhet. Váratlan második helyezésével megmaradt az esélye a vb-címre.”