Míg Mark Webbernek a rajttól a célig csak nyomnia kellett, Sebastian Vettel számára nem alakult valami jól a vasárnapi Spanyol Nagydíj: a német előbb az első kiállása után a pályára való visszatérése közben veszített pozíciót Lewis Hamiltonnal szemben, majd nagyjából 15 körrel a vége előtt meghibásodott a féke.

Vettel egy kicsúszás után ki is ment a bokszba kerékcserére, de a csapat visszaküldte, rövidesen azonban meggondolták magukat, miután rájöttek, hogy a pályaelhagyás oka a fékprobléma volt.

“Amikor visszamentem, a csapat szólt, hogy adjam fel a versenyt. Azt mondták, hogy a meghibásodott fék túl nagy kockázatot jelent. Visszakérdeztem, hogy elkerülhetetlen-e a kiszállás, vagy ha lassan vezetek, esetleg szerezhetek-e pontot” – mesélte az Auto Motor und Sportnak a pilóta.

“Erre nem válaszoltak, úgyhogy csak vezettem tovább. Az utolsó kanyar közepén végül szóltak, hogy menjek tovább, de óvatosan, de addigra már amúgy is késő lett volna, túlmentem a bokszbejáraton.”

Vettel ez után az utolsó tíz körben motorfékkel, a fékerőeloszlást teljesen a hátsó kerekekre állítva terelgette körbe az autót, hogy végül a harmadik helyen célba érjen. “A bokszutcában eléggé meg voltak ijedve, egyfolytában azt ismételgették, hogy menjek még lassabban” – idézte fel a pilóta.