Uralta a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjat a Red Bull, kettős győzelmet aratott az időmérőn, a versenyen pedig az első és harmadik helyet szerezte meg. Lehetett volna vasárnap is kettős siker, de Sebastian Vettel rosszabb boksztaktikával pozíciót vesztett a két körrel a leintés előtt kiesett Lewis Hamiltonnal szemben, majd egy fékhiba miatti extra kiállás következtében Fernando Alonso is megelőzte.

Vettelnek emellett az első szárnnyal is gondja volt, az állítható elem beragadt, Christian Horner csapatfőnök azonban ismét tagadta, hogy a Red Bullnak gondjai lennének a megbízhatósággal. “Úgy gondolom, hogy amikor a határokat feszegetjük, történhetnek dolgok” – nyilatkozta Horner.

“Meg kell értenünk ezeket a problémákat, ahogy a McLarennek is a sajátját Hamiltonnal kapcsolatban. Mindkét autónk dobogóra került, csak három ponttal maradtunk el a maximális teljesítménytől, úgyhogy azt hiszem, jól kezeltük a fékügyet. Mark is teljesen laza versenyt futott, a rajttól a célig hibátlan volt.”

A barcelonai pálya karakterisztikája kifejezetten fekszik a Red Bullnak, Horner szerint azonban a hétvégi Monacói Nagydíjon sem számíthatnak a riválisok arra, hogy visszaesik a csapat. Hagyományosan nem szerepel túl jól a Red Bull a hercegségben, Vettel tavaly csak negyedik lett az időmérőn, majd a versenyen kiesett, most itt a javulás ideje.

“Ezen a versenyen jól kell szerepelnünk. Tavaly nem voltunk különösebben erősek, de úgy érezzük, hogy 2009-hez képest rengeteg területen tökéletesítettük az autót. Nem alaptalanul hisszük, hogy nagyon erősek lehetünk Monacóban.”

“Nagyon elégedett vagyok a lassú kanyarokban nyújtott teljesítményünkkel, tavaly ezek voltak a legsebezhetőbb pontjaink. Az RB6 korai fejlesztési stádiumában sikerült találnunk egy olyan megoldást, amellyel megőriztük előnyünket a gyors kanyarokban, ugyanakkor jelentősen felgyorsultunk a lassú részeken.”

A Red Bull mellett szólnak a Spanyol Nagydíjon látottak is, egy körön verhetetlennek tűnik a tele tankkal, hosszabb etapokon valamivel lassabb versenyautó, mely nagy előnyt jelent a jó rajtpozíciót kívánó monacói versenyen.