Nem akarják elengedni a Bridgestone-t

A Forma-1-ből az idény végén kiszálló Bridgestone helyére a Michelin, az Avon és a Pirelli is bejelentkezett 2011-re, azonban úgy tűnik, hogy az új jelöltek ellentmondó feltételrendszerei alaposan megnehezítik a “nyertes” kiválasztását.

A csapatok korábbi szándéka szerint már Barcelonában letudták volna a kérdést, de a FOTA vasárnap délelőtti ülése után sem jutottak semmire. A csapatok szervezetének elnöke, a mclarenes Martin Whitmarsh elismerte, hogy a résztvevők “kockázatosnak” érzik egy új szállító belépését, és legszívesebben maradnának a Bridgestone mellett, már közös levelet is írtak a japán gyártónak: “A Bridgestone nagyszerű munkát végzett, nagyon örülnénk, ha sikerülne meggyőzni a maradásról” – mondta az angol.

Whitmarsh azt is elárulta, hogy a csapatok nem igazán rajonganak a Michelin által erőltetett újabb gumiháború ötletéért, inkább egy, kizárólagos szállítót szeretnének.

A hétvégén az is kiderült, hogy az eddigi három jelentkező mellé egy negyedik is társult, a korábban már emlegetett dél-koreai Kumho is ajánlatot tett az érdekeltek felé.

Úgy tudni, hogy a csapatok most a következő hétvégére, a Monacói Nagydíjra tűzték ki a leendő gumiszállító kérdésének lezárását.