Michael Schumacher a Spanyol Nagydíjon bizonyította, hogy nem felejtett el vezetni, hosszú körökön át visszaverte a gyorsabb autóban ülő Jenson Button támadásait. A hétszeres világbajnok a bokszutcában előzte meg a címvédőt, Lewis Hamilton kiesésével ráadásul még egy helyet előrelépett és negyedik lett, idei legjobb eredményét elérve.

“Tudtuk az elejétől fogva, hogy nem lesz esélyünk a győzelemért küzdeni, de még a dobogó is elérhetetlennek tűnt” – mondta a mosolygós, láthatóan boldog Schumacher, akinek autójából a célba érés után kifogyott a benzin, így a pálya mellett parkolta le autóját. “Tartanunk kellett a pozíciót és kihasználnunk azokat a lehetőségeket, amelyeket mások adnak nekünk.”

“Hála a bokszutcai munkánknak, egy helyet előreléptünk, Jenson nagyon keményen nyomott. Biztos vagyok benne, hogy nagyon idegesítettem, számomra ugyanakkor nagyon élvezetes volt a csata. Jó hétvégén vagyunk túl, az autó ismét jobb lett, de az igazi boldogság ideje még nem jött el, egyelőre túl nagy a hátrányunk.”

Nico Rosberg a pontverseny második helyéről várhatta a barcelonai futamot, de semmi nem jött össze számára, már a rajtnál leszorították a fűre, és később sem jutott előrébb a 13. helynél.

“Nehéz hétvége volt, sokat küzdöttem az autóval” – fogalmazott Rosberg. “Kubica valószínűleg nem látott a rajtnál, egy fél méter hiányzott, hogy elmenjek mellette, de meg kellett próbálnom. Nem sikerült. Aztán ott volt a szerencsétlen bokszkiállás, nem is voltam elég gyors, előfordul az ilyesmi.”

“Láttam a visszapillantóban, hogy az egyik mérnök hirtelen felkapta a kezét, gondoltam, inkább megállok, hogy a srácok intézzék el a dolgot. Most nem volt teljesen rendben az autó, az előző versenyeken tudtam menni a Red Bullokkal, ezúttal viszont nem voltam sehol. Lassúak voltunk, de különösen én.”